Mobirise Website Maker

INTERNET NYHETER

Google tar krafttag för att få sajter som hanterar användarinformation att slå på kryptering. I oktober kommer företaget att börja rulla ut varningsetiketter som flaggar http-protokollet som osäkert. Https är vägen framåt, anser man. "Så småningom kommer vi att varna för alla http-sidor som osäkra", skrev Google i ett blogginlägg. Redan i januari började man dock varna för http-sajter som innehöll fält för kreditkortsuppgifter och lösenord.

"Lösenord och kreditkortsuppgifter är inte det enda som behöver skyddas", säger Google, som tillsammans med sidor som Facebook och Twitter redan tagit steget över till "https." Företaget meddelar att sajter som begär känsliga uppgifter fått se sin trafik sjunka med 23 procent sedan januari, då Chrome först började varna för dem som osäkra. 

iNetmedia erbjuder därför sina kunder gratis SSL krypterade, skyddade sidor.

Adobe har meddelat att de kommer att sluta uppdatera och distribuera sitt insticksprogram Flash Player vintern 2020
Vid sidan av Adobes annonserade pensionering av Flash Player kommer de stora webbläsarna - Chrome, Firefox och Edge - även att sluta stödja programmet 2020. LÄS MERA >>

Vi på iNetmedia har åren 2016-2017 använt endast Html 5 för våra medialösningar och våra kunder behöver inte göra om sina medialösningar såsom videon och e:Publikationer.

Fotosvennas fotoservice har upphört, men goda nyheter, vi fortsätter fotografera åt våra kunder via iNetmedia. Dock satsar vi numera främst på webbsidor samt medialösningar för webben såsom Html-5 företags/produktvideo samt e:tidningar och Broschyrer. Bildbehandling, såsom borttagande av bakgrund från foton fr. 9 € + moms.